dinsdag 19 juli 2016

dinsdag 19 juli 2016

LEKKERE GEROOSTERDE PAPRIKA IN OLIJFOLIE

een aantal rode rijpe paprika's kuisen, doorsnijden en in strepen snijden,de grill aanleggen en de paprika's zwart blakeren.
dan neemt men een grote stenen kom, leg de paprika's erin en sluit af met aluminiumfolie of plastiekfolie. Laat een 10 tal minuten staan.

Neem stuk bij stuk de paprika uit de kom en neem het zwarte vel weg, veeg proper met keukenpapier, NIET AFSPOELEN, dan verlies je smaak van de paprika's.
Neem een groot glazen bokaal en doe de paprika's erin. vul aan met olijfolie eerste persing, een aantal peperbolletjes, teentjes look een paar bijvoegen, ook wat zout. Sluit het bokaal af en zet in de frigo, de dag nadien kan je er lekker van smullen.
Anti pasto paprikasalade of insalata die peperoni !

lekker bij koud vlees of koude vis, bij de boterham en een andere salade.

GEMARINEERDE CHAMPIGNONS - funghi marinati

1/4 l. olijfolie, 1,8 l. water, sap van 2 citroenen, 1 laurierblaadje, 6 zwarte peperkorrels, 1/2 theelepel zout, takjes tijm, 2 geschilde tenen look (eigen keuze) en 500 champignons (ook eigen keuze) ik neem meestal witte.

Olijfolie, water,  citroensap, laurierblad, peperkorrels, zout en tijm en de fijngesneden teentjes look in een pan en op een laag vuur aan de kook brengen.
Met deksel op de pan ca. 15 minuten zachtjes laten koken.
De marinade zeven.
de schoongemaakte champignons in stukken gesneden op op zijn geheel in de marinade leggen, kort laten opkoken en daarna laten afkoelen.

Een paar uur in de koelkast laten intrekken.
Voor het opdienen de champignons met een schuimspaan uit de marinade halen en laten uitlekken. Is ook een onderdeel van een lekkere antipasti.

smakelijk !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten