zondag 17 januari 2016

PIJLINKTVISSEN MET 3 PEPERS EN CITROEN

Pijlinktvis gekuist kopen, doorsnijden, uitkuisen vanbinnen en dan lichte reepjes insnijden aan de bovenkant, zonder doorsnijden kruisvorm

10 tal peperkorrels zwart, wit en 20 tal sechuanpeper laten bakken en dan in de vijzel wrijven in combinatie met 1 koffielepel grof zout.

Olie in de wokpan heet laten worden, de inktvissen erin bakken op hoog vuur, zij krullen op, de kruiden bijdoen en ook een halve rode peper (zonder zaden!) bijdoen, deze moet echt heel fijn gesneden zijn, ook een sjalotje indien je wilt mag erbij gestoofd worden. Een halve citroen over persen !

alles heel goed omroeren en dan opdienen met een slaatje van waterkers waarop een paar druppeltjes olie en azijn gedaan zijn !!
super lekker voor 's avonds bij de boterham
NIET VEEL CALORIETJES

Ik koop steeds mijn pijlintvissen in Horeca Total (die zijn zeer goed voor vis, vers en grote keuze)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten