dinsdag 22 december 2015


SPAGHETTI ALLA PUTTANESCA
recept Luc Vernieuwe

Voor 4 personen heb je nodig

4 eetlepels olijfolie

1 (eventueel rode) ui, fijngesnipperd

2 teentjes look in dunne plakjes

1 kleine rode peper, zonder zaadjes (tenzij je het vurig wil houden) en fijngehakt

4 tot 6 ansjovisfilets fijngeprakt

400 gr tomaten uit blik

1 eetlepel fijngesneden verse of 1 theelepel gedroogde oregano

100 gr zwarte olijven, ontpit en gehalveerd

1 eetlepel kappertjes (naar keuze op azijn of op zout)

400 gr spaghetti

En dan schiet je in gang :

De ui, de knoflook en het pepertje nemen een bad in de olijfolie in een grote braadpan.

Wanneer de ui glazig is (NIET GEBAKKEN) krijgt het mengsel het gezelschap van de ansjovis.  Even goed roeren kan geen kwaad.  De ansjovis lost volledig op.

Nu is het tijd om de tomaten, de oregano, de olijven en de kappertjes in de pan te kieperen.  Het vuur gaat wat hoger tot alles kookt.  Daarna kan het vuur weer wat achter.  Peper en zout – naar smaak uiteraard – gaan erbij en het vuur gaat naar beneden tot sudderstand.

Ondertussen gaat de pasta in een grote pot met gezouten water tot zij al dente is.  Ondertussen pruttelt de saus lekker door.

De pasta afgieten, door de saus roeren en meteen serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten