dinsdag 22 december 2015

Lekkere zelfgemaakte uienchutney voor de feestdagen !

700 gram grote uien fijn gesneden, 105 gram kristalsuiker, 4 eetlepels frambozenazijn, peper en zout, paar lepels water

De ui mooi fijnsnijden, beetje olie in een grote pot, uien erin en ook de suiker bijvoegen, peper en zout opdoen, paar lepels water, alles laten stoven 1/2 uurtje.
Deksel op de pot en regelmatig omroeren om aanbakken te vermijden.
Na halfuurtje de frambozenazijn erbij doen, goed omroeren, wil je rozijntjes erbij doen dan is het nu ook het moment. 45 minuten op een heel klein vuurtje confijten, af en toe roeren en indien nodig soeplepel water bij voegen.
Bokalen vullen en onmiddellijk toedraaien.
Lekker bij kalfsgebraad, varkensvlees, en allerhande pat├ęs.
Smakelijk,
bewaartijd : 3 tal maanden in een koele ruimte.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten