dinsdag 22 december 2015


BROWNIES MET APPELEN



·         250 g boter

·         150 g pure chocolade

·         300 g suiker

·         4 eieren

·         70 g bloem

·         100 g cacaopoeder

·         2 koffielepels bakpoeder

·         2 appels (jonagold)

·         60 g rozijnen

·         60 g pecannoten

·         poedersuiker

bereiding

·         Verwarm de oven voor tot 180 °C.

·         Breng een pot water aan de kook en zet er een kom in. Breek de pure chocolade in de kom en doe er de boter bij. Laat au bain marie smelten.

·         Breek intussen de eieren in de kom van de keukenmachine. Doe er de suiker bij en klop op hoge snelheid tot een schuimige en luchtige massa.

·         Zeef het cacaopoeder met de bloem en het bakpoeder in een kommetje.

·         Zet de keukenmachine uit. Doe de gesmolten chocolade bij het opgeklopte eiermengsel en laat de keukenmachine langzaam draaien. Voeg er dan het cacaomengsel aan toe en laat weer langzaam draaien. Je kunt het chocolade- en het bloemmengsel ook met de hand door de het beslag roeren met een spatel.

·         Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes (brunoise).

·         Hak de pecannoten en de witte chocolade grof.

·         Doe de appels, rozijnen, noten en chocolade bij het beslag.

·         Bekleed een diepe bakplaat met bakpapier. Verdeel het beslag over de hele plaat met behulp van een spatel.

·         Zet de bakplaat in het midden van de oven en laat 35 tot 40 minuten bakken in de voorverwarmde oven op 180 °C. De brownie is klaar als hij niet meer beweegt wanneer je met de bakplaat schudt. Het gebak moet vanbuiten krokant maar vanbinnen nog zacht en vochtig zijn.

·         Haal de bakplaat uit de oven en laat de brownie afkoelen. Bestrooi met bloemsuiker en snijd in stukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten