dinsdag 3 maart 2015

Lamsvlees met Marokkaanse groentensaus

Ik lust geen lamsvlees !!! maar toch probeer ik af en toe eens een gerechtje uit, en deze smaakt mij wel.

voor 2 personen :
3 tomaten, 1 rode ui, peterselie, rode spaanse peper, 8 gedroogde abrikozen, boter, olijfolie, 1 koffielepel komijn, 1/2 koffielepel koriander, snuifje kaneel, peper en zout, handje pijnboompitten, doos witte bonen, 200 gr. couscous, 1 citroen, balsamicoazijn, 2 sneden lamsbout, beetje joghurt

Tomaten, rode uit, abrikozen in stukjes snijden, peterselie hakken,

Pot op vuur en doe 2 lepels olijfolie of klompje boter in, laat smelten, stoof ui en rode peper (zaadjes aub uithalen, anders veel te pikant) laat wat zacht stoven, doe tomaten en pijnboompitten en bonen bij, kruid met komijn, koriander, kaneel, peper en zout en ook een koffielepel balsamico azijn en 250 ml water. Laat alles op een zacht vuurtje stoven tot de tomaten uit elkaar vallen en zo de saus wat dikt.

Intussen kook je water, doe de couscous in een grote kom, doe het kokend water bij tot alles onder staat, doe krimpfolie over de kom en laat staan tot alle couscous het water heeft opgenomen. doe peper en zout, en half citroen bij de couscous en roer goed los, ook een klompje boter mag erin om het wat minder droog te maken.

bak vlees in een pan apart zoals je anders vlees bakt.

Presenteer een 3 tal soeplepels couscous, een pollepel saus erover, stukje vlees gebakken erbij en een soeplepel joghurt, dit verzacht de pikante smaak van de kruiden.

Smakelijk.

tip : ook rode pepertjes kan je heel gemakkelijk invriezen en zo steeds binnen handbereik !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten