dinsdag 3 maart 2015

Gembersoep met pastinaak - een pittig soepje !

2 wortels, 2 stengels bleekselder, 2 middelgrote uien, 800 gr. pastinaken, een stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim, 2 look, kippenbouillon, zout en peper, verse koriander

Schil wortel en snij in grote stukken, ook de bleekselder schillen en in grote stukken, pel de uien, schil de pastinaken en ook de gember, snij alles grof.
Pel teentjes look en snij in fijne schijfjes.

zet een grote soeppan op met beetje olie, doe alle gehakte en gesneden groenten erbij en roer met houten lepel door elkaar; laat 10 minuten op het vuur staan, roer regelmatig tot de wortel zacht is, doe 2 liter kippenbouillon bij, roer alles en breng aan de kook. Zet vuur lager en laat de soep met deksel op de pan nog een klein halfuurtje pruttelen. Mix de soep goed, opgelet de gember mixt niet gemakkelijk, desnoods nog alles door een zeef duwen.

Doe verse korianderblaadjes op de soep, ook een lepel lichte room past erbij, verzacht de pittigheid van de soep.

een tip :
Koriander : koop een bondje koriander en snij die fijn en vries deze in kleine potjes in. Hetzelfde voor dragon, peterselie, bieslook. Basilicum kan niet ingevrozen worden.

Deze soep is voor 6 tot 8 personen. Invriezen gaat zeer goed (uitgetest en gelukt).
Smakelijk,
de soepemadame,


Geen opmerkingen:

Een reactie posten