zondag 22 maart 2015

Fish pie !

FISH PIE

Vandaag maak ik een lekkere fish pie om vanavond in de oven op te warmen !!

Nodig : 1/2 l halfvolle melk, flesje room, laurier, kruidnagel, 1 ui, kleine stukjes vis ongeveer 500 gram voor 2 personen. (in de Colruyt te verkrijgen : wok mix van 3 soorten vis).

Zet in een grote pan de halve liter melk op met een half flesje room (volle room of magere room, ik laat de keuze aan jullie) 2 laurierbladen, een kleine ui in ringen en daar 2 kruidnagels ingeprikt, peper en beetje ! zout, laat dit langzaam koken en leg de stukjes vis erin (ik doe ze rechtstreeks uit de diepvriezer in de warme melk) vuur verlagen en een 5 tal minuten laten sudderen.

De stukjes vis onmiddellijk eruit scheppen in een ovenschotel leggen, de ringen ui leg ik erop. De melk zeven en apart houden.

Intussen aardappels schillen voor puree, opzetten en pureren.
Doe in een andere pot beetje boter, 2 lepels bloem en maak een roux zoals je gewoonlijk maakt voor witte saus. De gezeefde melk erbijvoegen en goed oproeren, kloppen tot je saus dik wordt.

Dan voeg je : peper, zout, nootmuskaat bij. Een lepel kurkuma voor een mooie gele kleur (ook zeer gezond) en een klein puntje currypoeder. Fijn gesneden PLATTE peterselie op het laatste erbij en je saus even laten doorpruttelen.

Doe de saus nu bovenop de vis, zodat alle vis bedekt is. Laat afkoelen.
Intussen pureer je de aardappeltjes, lekker kruiden met p en z, nootmuskaat, ook een eierdooier mag er bij.
Als de visschotel afgekoeld is, bedek je deze nu voorzichtig met puree.

Deze schotel kan vooraf klaargemaakt worden en wordt dan in een warme voorverwarmde oven opgewarmd aan 200 °, 35 à 40 minuten.

Smakelijk !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten