donderdag 5 februari 2015


Nog een receptje voor de liefhebbers van pijlinktvis.

PIJLINKTVIS GEBAKKEN MET DRIE PEPERS EN CITROEN

een recept gevonden in een prachtig kookboek van Rick Stein, Verse Vis.

Recept zelf beetje aangepast naar eigen normen.

De pijlinktvis goed spoelen en doorsnijden en alles van binnen zeker verwijderen. In reepjes snijden en klein inkervingen geven in kruismotief aan één zijde, niet te diep.
een sjalotje fijn snijden.

een 10 tal zwarte peperkorrels en 10 tal sechuanpeperkorrels even laten bakken in een droge pan, in vijzel doen met 1 koffielepel grof zout, goed in de vijzel kapot wrijven.  1 rode chilipeper (steeds in diepvries) in fijne rondjes snijden, de helft van de pikante zaadjes erin laten, de andere wegdoen.


Olie in de wokpan (of in een grote pan) laten heet worden, de inktvisreepjes erin bakken samen met een gesneden sjalotje , roeren, de chilipeper en de 2 andere uit de vijzel erover strooien en heet weg roeren, wokken ! absoluut niet lang of de pijlinktvis wordt rubber en taai.

Vooraf een slaatje klaarmaken met ofwel veldsla of waterkers, witloof fijn gesneden, met een lekkere vinaigrette aangemaakt : beetje olie met citroen en 1 koffielepel honing.
Op het laatste op het slaatje druppelen.

smakelijk, even anders voor bij de lunch of 's avonds bij de boterham !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten