donderdag 5 februari 2015

LEKKERE PAPRIKA SOEP MET CHORIZOBALLETJES

recept gemaakt op onze manier met basisrecept van Jeroen Meus

Nodig : 6 paprika's, 2 grote uien, boter, 2 liter groentebouillon (blok of knorr of zelfgemaakt) 1 eetlepel currypoeder, 1 theelepel paprikapoeder, laurier, tijm, peterseliestelen (steeds in onze vriezer)

voor de balletjes heb ik kalkoenfilet (250 gr) genomen en chorizo sneetjes (50 gr)

BEREIDING

2 paprika's roosteren op het gasvuur, steek op een tweetandsvork en draai rond boven de vlam totdat de paprika's zwart zijn. Even in een pot leggen en afdekken met krimpfolie, laat staan

de andere 4 paprika's liefst schillen met dunschiller en dan in reepjes snijden, de ui ook in reepjes snijden.
Smelt boter in pot, doe uiten bij en laat ze even stoven, intussen pel je de geroosterde paprika's, ontdoe van velletjes en zaden en snij in repen, doe nu alle paprika's bij de uien en laat even meestoven.

kruiden met currypoeder, paprikapoeder, laurier, tijm en peterseliestelen (doe ik steeds in een theezakje en bind dicht, touwtje aan het handvat van de pot bevestigen. Ook peper en zout bijvoegen.
laat 30 minuten, pruttelen op een zacht vuur.

doe kruiden eruit, en mix de soep heel glad, super blad, proef even en doe indien nodig nog kruiden bij.

Nu maak je de balletjes : ik heb een vleesmolen en het kalkoenvlees maal ik samen met de chorizo sneetjes, indien je geen molen hebt, neem kippengehakt bij de beenhouwer en chorizo worst dat je in kleine blokjes snijd en erdoor mengt. Doe ook 1 eierdooier, paneermeel, zout en peper bij, alles goed mengen.
In een pan wat boter of olie, maak kleine balletjes en bak deze mooi bruin, neem ze uit de pan en laat ze even op keukenpapier uitlekken, door de chorizo zijn ze wel wat vettig, maar o zo lekker.

Doe ze bij de soep en laat soep even doorkoken en de soep is nu klaar !!!
Ik zelf heb een klein lepeltje room in mijn soeptas bijgevoegd om wat te verzachten, maar is zeker niet nodig, beetje fijn gesneden peterselie past er ook in !!

goedkoop, vol vitamines C en eens iets anders, smakelijk !!
kan in de zomer koud gegeten worden, dan vervang je de bolletjes door basilicum blaadjes bij het opdienen bij te voegen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten