donderdag 5 februari 2015


Engeland, het land van onze dromen !

EEN LEKKERE OVENSCHOTEL : FISH, SALMON AND LEEK PIE

Iedereen heeft wel een paar stukken groenten over na het maken van lekkere soepen of andere.
Hier lag al een paar dagen een 2 stalen prei over, ook een restje witte wijn, dus aan de slag

Warm de oven voor op 200 graden.
Schil aardappels en kook deze voor aardappelpuree, dus zacht. En bij het kookwater van de aardappels kook je per persoon 1 ei mee, die moet hard gekookt zijn.

Nu beginnen we met de prei mooi te spoelen en in reepjes snijden, de prei stoven. maak in tussentijd een lichte witte saus (bechamel) en doe daar de witte wijn bij aanvullend met melk, geen wijn in huis, geen probleem, gewone bechamel is oke. Goed kruiden met peper, zout en vooral nootmuskaat.

Doe bij de saus fijngehakte platte peterselie en de gestoofde prei.

neem een ovenschotel doe prei in de saus in de schotel onderaan, leg daarbovenop 2 stukjes zalm, mag gerust in kleinere stukken verdeeld worden, duw ze een beetje in de saus. Alsook de gekookte eitjes die in 4 gesneden zijn. Alles wat erin duwen.

kruid de zalm even bij met peper. (kan eender welke stevige vis voor gebruikt worden). of een mengeling van 2 vissoorten : zalm, kabeljauwfilet.

maak nu een lekkere aardappelpuree, redelijk glad en smeuiig, doe de puree bovenop. Bedek de puree met geraspte kaas.

In oven : 200 graden : 20-25 minuten, niet langer of de zalm is uitgedroogd. Die moet echt nog roze zijn.

Super lekker, kan vooraf gemaakt worden, en je kan andere groentjes er ook in vermengen off gebruiken, een gemakkelijke restjesschotel
Ook restje garnalen, mosseltjes, kunnen in de saus gelegd worden.

Zo verwerk je restjes en heb je ook niet veel afwas, eenpansgerechten zijn gemakkelijk vooraf te maken en op het moment zelf in de oven te plaatsen, als je van koud vertrekt, dan liefst 5 minuutjes langer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten