zondag 4 januari 2015



De jager heeft graag een kipje op het bord
Pollo cacciatore
Ingrediënten (voor 4 personen) :


3 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 stengel bellekselder, in brunoise
2 à 3 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
150 gr pancetta, in blokjes (kan gerust vervangen door gerookt spek)
150 gr parijse champignons, in plakjes
4 kippenbouten (volledig)
50 ml droge vermouth of witte wijn
800 gr tomaten uit blik (blokjes of hele)
¼ theelepel bruine suiker
oregano (1 takje verse of 1 theelepel gedroogde)
1 takje rozemarijn
1 laurierblad
Aan de slag

-          Verhit de helft van de olie in een braadpan met dikke bodem en zet de ui, de selder en de look aan gedurende een 6 à 8 minuutjes, tot de ui goudbruin kleurt

-          Nu gaan de pancetta en de champignons erbij voor een 4-tal minuten.  Neem het mengsel uit de pan

-          De rest van de olie giet je in de pan en na goed verhitten, bak je de kip aan tot goudbruin.  Gedurende het bakken kruid je de kip met peper en zout.  Giet overtollige vetstof af en blus met de vermouth (of de wijn).  Op hoog vuur verwarmen tot bijna alle vloeistof verdampt is

-          Voeg nu tomaten, suiker, oregano, rozemarijn en laurier toe, samen met 75 ml water of blanke fond.  Breng aan de kook en voeg dan het pancetta-champignonmengsel erbij.  Met een deksel op de pan het geheel laten sudderen tot de kip gaar is (let wel het kippenvlees mag niet van het bot vallen!)

-          Mocht de saus te dun zijn : neem de kip uit de pan en laat het vocht indikken

-          Verwijder de kruiden en breng op smaak met peper en zout

-          Eventueel wat extra (liefst verse) oregano over de kip strooien en dan is alles klaar om te serveren

Te serveren met : pasta (linguine, tagliatelle of dergelijke), geroosterde aardappelen, fagioli all’uccelletto

Laat het smaken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten