zondag 27 juli 2014

TEATIME - AFTERNOON TEA

Madeleintjes gebakken door Luc

Nodig:
100 gram gezeefde zelfrijzende bloem
100 gram gesmolten boter, beetje afgekoeld
120 gram suiker (110 gram gewone cristalisésuiker en 10 gram vanillesuiker)
2 eieren

Eieren in een kom breken, suiker toevoegen en tot een lichte schuimige massa opkloppen. Onder bestendig roeren de gezeefde bloem toevoegen. Gesmolten boter onder mengen.
Speciale vorm voor madeleintjes inboteren, dan de vormpjes voor 2/3 vullen.

5 minuten bakken op 220° in voorverwarmde oven, dan 10 minuten op 200 °.
De madeleintjes zijn klaar, laten afkoelen.


Scones - recept van Mary Berry, gebakken door Luc

250 gram zelfrijzende bloem,
1 theelepel bakpoeder
40 gram zachte boter
25 gram cristalsuiker
1 eiµ100 ml melk

Vormpje van 4 cm doormeter (klein glaasje) voorverwarmen oven 220°C

Doe de bloem en de bakpoeder in een grote kom. Voeg de boter toe en meng die met de vingers tot een fijne broodcrumb. Doe de suiker erbij.
Ei kloppen en in een maatbeker doen. Doe de melk erbij tot aan 100 ml,
Doe nu de mengeling bij de broodcrumb, en meng tot je een zachte mengeling bekomt.

Doe wat bloem op het tafelblad en leg de engelling erop en rol uit tot een dikte van 2 cm. Haal nu met het glaasje de scones eruit, tip : wrijf je glaasje in met wat boter op de boorden, de resten weer samenduwen en er blijven scones uitsnijden.

Leg op bakpapier op een plaat en wrijf ze in met beetje melk
Bak 8 minuten in de oven - leg ze op een rekje en laat afkoelen

Scones worden altijd geserveerd met aardbeienjam en clotted cream (opgeslagen slagroom)

in Engeland is clotted cream, een hele dikke dikke opgeklopte room, bijna kantje boord boter. Wij houden het hier op opgeslagen room.

Snij de scones door, bekleed met confituur en daarna een topje slagroom er boven op, heerlijk, samen met een lekkere Engelse versgezette thee !!

Dames aan de slag !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten