zondag 11 mei 2014

SPAGHETTI ALLA PUTTANESCA

Benodigheden :

400 gram spaghetti of pici (dikkere spaghetti soort komende van Siena, Toscane).
100 ml olijfolie, 4 teentjes look, 2 rode uien, 4 à 6 anjovisilets, 150 gram zwarte olijven, 2 eetlepels kappertjes, 4 rijpe tomaten (San Marzano) gepeld en ontpit en in blokjes gesneden, 1/2 glas rode wijn, 1 rode pepertje volledig, grofgehakte bladpeterselie (1 bosje).

Eerst uien aanstoven in de olie, geplette knoflook toevoegen, geprakte anjovisilets toevoegen, daarna gaan de olijven, kappertjes erbij en tomaten.
Alles lichtjes laten fruiten en afblussen de rode wijn, het fijngehakte pepertje vindt nu ook zijn plaats in het mengsel.
Terwijl de sugo (saus)  sudderend indikt, de spaghetti al dente koken (voeg eventueel wat kookvocht van de pasta aan de saus toe).

Gehakte peterselie bijvoegen en serveren met een geraspte parmeggiano.

Smakelijk !





Geen opmerkingen:

Een reactie posten