donderdag 22 mei 2014

PUNTPAPRIKA GEVULD MET KRUIDENPUREE EN GEBAKKEN ZEEBAARS

Benodigdheden voor 4 personen :

4 puntpaprika's, 800 gram aardappels, 3 eetlepels heel fijngesneden verse salie, 3 eetlepels geraspte parmesaan, 3 eetlepels platte peterselie heel fijn gesneden, 2 eierdooiers, melk, peper en zout, olie,

Puntpaprika's zijn veel zoeter dan gewone paprika's en zijn ook vlugger klaar. Dit gerecht kan je op voorhand maken en klaarzetten om dan af te bakken in de oven.

Eerst en vooral de aardappelen schillen, wassen, in stukken snijden en koken. Intussen de kaas raspen, de kruiden heel fijn snipperen, de eierdooiers  klaarzetten.

De aardappelen afgieten, met stamper of passe vite puree maken, de kruiden (peterselie en salie), eierdooiers en parmezaan bij de puree voegen, omroeren, melk bijvoegen tot de puree heel vloeiend wordt, geen boter of olie bijvoegen, dit maak het maar zwaarder.

De paprika's kopje afsnijden, de zaadjes eruit snijden en eruit schudden. De puree in een spuitzak doen en de paprika's ermee goed opvullen tot bovenaan, de paprika's in een schotel leggen waar een beetje olijfolie is gedaan.

In een voorverwarmde oven van 180 ° minstens 35 minuten laten bakken, niet afgedekt. De rest van de puree in een schoteltje doen, wat Parmezaanse kaas overdoen en ook in de oven plaatsen om goed door te warmen.

Intussen een visje bakken, dat mag zeebaars zijn of een andere witte vis.

Een lichte lunch, lekker en gezond en prijsbewust ! Platte peterselie en salie kan je in eigen tuin of terras kweken gans de zomer lang. Aardappels en eieren halen op de boerderij. Deze paprika's zijn gekocht in de Lidl en van uitzonderlijke kwaliteit.

smakelijk !!
De zomer in je bord

Geen opmerkingen:

Een reactie posten