zondag 11 mei 2014

LEKKERE TAGINE VAN KIP, GROENE OLIJVEN EN EIGEN GEMARINEERDE CITROENEN

Een aantal weken geleden citroenen opgelegd in zout en deze moesten een 5 tal weken rusten, intussen al een paar weken langer, en vandaag gaat de pot open en zullen we eens proeven of dit geslaagd is. We zullen ze verwerken in een tagine. Hieronder het recept voor 2 personen.


Benodigdheden : 2 kippenbillen van een boerekip en 2 vlerken, 12 tal groene olijven, 1 gemarineerde citroen in stukjes, bond peterselie, 2 witte of rode uien in stukken gesneden, geen zout !! peper, 1 soeplepel komijn, 1 soeplepel korianderpoeder, en 2 eetlepels fijn geraspte gember, 350 ml water of bouillon

De tagine goed laten opwarmen en de kippenbillen in stukken verdelen en opbakken, de gesneden uien ertussen leggen, peper op doen, de kruiden bijvoegen, verdelen over de tagine, 1/2 bond peterselie grof snijden en bijvoegen, nu aanvullen met het water of bouillon, NIET IN EEN TAGINE ROEREN OF OMSCHEPPEN, gewoon zo laten. Deksel dicht en 45 minuten op een zacht vuurtje laten stoven. Dan openen en de citroenen in stukjes en de olijven bijvoegen, nog een kwartier laten stoven.

De tagine is klaar, in het laatste kwartier maak je couscous of bulgur klaar om bij te voegen.


smakelijk !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten