dinsdag 6 mei 2014

Lekkere radijzen en slasoep

Met een weekje op reis te gaan in Normandiƫ en Picardie weer veel nieuwe ideetjes gekregen om te kokerellen, ook lekkere gerechten geproefd.
Hieronder mijn versie van radijzensoep.

benodigdheden :
1 krop sla (volledig te gebruiken) 1 bond radijzen met LOOF, 1 grote ui, 1 grote aardappel, en 1 of 2 wortels, p en z, 2 liter kippenbouillon

Snij het uitje heel fijn en stoof het in wat olie of boter, intussen was en spoel je de krop sla, trek in stukken en zwier even uit of duw zeker het water uit, doe bij de ui en laat stoven, de sla krimpt, intussen was en spoel je zeer goed de radijsjes en vooral het loof zeer goed, snij die af van de radijsjes, de radijsjes verkleinen en samen met loof ook de bij sla en ui voegen, laten stoven, intussen 1 aardappel schillen en in blokjes snijden alsook de wortels, alles samen bij de andere groentjes, 10 minuten laten stoven.
Intussen neem je 2 liter warm water en doe je 27 gram kippenpasta bij (bouillonblokjes) ik gebruik de grote doos van Knorr kippenbouillonpasta. Doe de bouillon bij de groenten, laurierblad en een paar takjes tijm in een zakje opbinden en bij de soep voegen, laat alles zeker 30 minuten koken, alle groenten moeten zacht zijn, vooral aardappel en wortels.

Haal de kruiden eruit, en mix de soep lang zodat deze heel fluweelzacht is !!! PROEVEN, nog zout of peper bijdoen volgens smaak.
Als de soep uit geschonken wordt, een koffielepel of wat meer room doorroeren zo wordt de soep echt een fluweel zacht soepke !! zeer lekker en vooral spotgoedkoop !!
Met stukje versgebakken brood erbij, zalig !!

Variatie op deze soep zoals ik het geproefd heb in Les Manoir les Arums : de soep maken zonder sla, wel de corailles van Sint-Jacobsschelpen erbij voegen, even doorkoken en alles mixen, dat is ideaal voor een apero hapje als je dan Sint-Jacobsschelpen als voorgerecht of hoofdgerecht heeft.
Zo gaat niets verloren !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten