dinsdag 6 mei 2014

De eerste dag na een weekje vakantie heeft ook Luc energie gegeven en ideetjes om te kokerellen, dus op maandag stond 's middags een lekker bord risotto klaar !


Risotto met sint-jacobsnootjes, erwtjes en scampi

Uitje snipperen, heel fijn en stoven in een beetje olijfolie. Voeg na enkele minuten de 100 gram rijst Arborio (speciale rijst voor risotto) toe en laat de korreltjes wat meebakken totdat elke korrel omgeven is met olie, dan afblussen met een glas witte wijn of vermout, alcohol laten verdampen en onmiddellijk bijvoegen van bouillon.

Vuur zachter zetten en de volgende pollepel bijvoegen als de vorige volledig geabsorbeerd is.

Na een 20 minuten zal alle bouillon op zijn en opgenomen zijn in de rijst en is de rijst zacht geworden (al dente). Een vijftal minuten voor kooktijd voeg je al de diepvrieserwtjes bij en laat ze ook zacht worden, bij kruiden met peper , voorzichtig met zout, bouillon bevat zout.

Intussen bak je in een andere pan de sint-jacobsnootjes en de scampi.

Voeg je de nootjes en scampi bij de risotto en dien je op ! kan je nog afwerken met wat fijn gesnipperde peterselie maar dat hoeft niet !!

smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten