zondag 19 januari 2014

Cannelloni met kip

Luc maakt vandaag cannelloni met kip !

Eindelijk kan de vleesmolen eens gebruikt worden. Wat heb je nodig voor de vulling van de cannelloni??

280 gram kipfilet of kalkoenfilet (wij nemen kalkoenfilet)
75 gr Speck (licht gerookt spek - specialiteit van Zuid-Tirol)
2 schelletjes gekookte hesp zonder boorden
1 portabella (champignon) of een paar bruine champignons (4 tal)
1 sjalot
1 teen look
kruiden : koffielepel gedroogde basilicum, 1/2 theelepel tijm, snuifje ras el hanout, veel zwarte peper, weinig zout - eventueel ook venkelzaadjes en verse dragon,
tomatenpassato 3/4 liter, of de eigengemaakte versie (recept) op blog
200ml light room en 60 gr parmezaanse kaas

Beginnen met de vleesmolen te plaatsen op de kitchenaid, spannend !! wordt voor de eerste maal gebruikt. Ons eigen kippengehakt maken !! ben ik dochter van een beenhouwer of niet??!

Het vlees in brokjes snijden, de 2 soorten hesp in snippers snijden, intussen zet je een pan op en bak je de in stukken gesneden champignons en grof gesneden sjalot.

Het mengsel in de vleesmolen plaatsen en 1 x malen en vooral niet met je vingers in de molen het vlees duwen, opletten aub !!, dan meng je de champignons en sjalot bij en het mengsel wordt een tweede keer gemalen. Mooi gemalen kippengehakt, nu voeg je veel peper bij en beetje zout,
Bak dit mengsel in een braadpan los, mooi gekleurd, en doe daar 1 grote pollepel van de tomatenpassato bij, even proeven, en het mag goed gekruid zijn, bijvoegen indien nodig. (foto 1)

Neem nu de cannelloni (3 per persoon) en vul deze buisjes, een beetje geduld is nodig (foto 2). Zou 3 voldoende zijn?? neem er maar 5, zei ik tegen Luc, maar 3 zijn dus wel voldoende ! voor een normale eter.

Op de bodem van de ovenschaal doe je de rest van de tomatenpassato, indien deze niet zelf is gemaakt, doe je wat peper op de passato. (foto 3)

Dan leg je de cannelloni buisjes in de schaal, mooi naast elkaar.  (foto 5)
Maak een mengsel van geraspte parmzaankaas met een flesje room (foto 4)

Giet het mengsel over de ovenschaal en rasp bovenaan nog beetje parmezaan bij. Alle buisjes moeten goedgedekt zijn. (foto 6)

Deze schotel gaat in een zeer goede voorverwarmde oven van 190 ° voor 25/30 minuten. (foto 8)

Klaar is kees, onmiddellijk opdienen, lekker met een glaasje wijn !! smakelijk (foto 9)

opbakken van het kippengehakt


cannelloni opvullen
 
 
 
tomatensaus in ovenschaal voegen
 

 
mengsel maken van geraspte parmezaan met room

 
schotel vullen

 
voorzichtig toedekken met het mengsel


 
alles moet goed afgedekt zijn

 
de oven in op 190° voor 30 minuten

 
zo ziet het resultaat eruit !!
 

 
Het is super lekker, gemakkelijk op voorhand te maken voor op drukke dagen !
 
Buon appetito

1 opmerking: