zaterdag 14 december 2013

Rode bieten confituur

RODE BIETENCONFITUUR

Lekker bij wild, koud of warm gebraad, en allerlei wild patés, maar even lekker bij gewone boerenpaté. Wordt koud geserveerd !

500 gram geschilde en in stukjes gesneden rode bieten
500 gram geschilde en in stukjes gesneden rode ui
30 cl rode wijnazijn
1 groot glas water
500 gr geleersuiker
+ kruiden : 1 lepel all-spice voor chutney, 1 steranijs, 2 kruidnagels

Doe alle gesneden groentjes in een kookpot, voeg de rode wijnazijn en het water bij en laat alles stoven onder gesloten deksel 1 uur. Regelmatig omroeren en indien nodig beetje water bijdoen.
De kruiden in een theezakje doen en opbinden en meestoven met de groenten.

Na 1 uur de suiker bijvoegen en alles goed omroeren en laten opkoken zoals gewone confituur, goed roeren, opletten voor spetters !!! even voorzichtig proeven, indien te zoet nog wat rode wijnazijn bij sprenkelen. Wanneer de confituur begint te dikken onmiddellijk in goed uitgespoelde kleine bokaaltjes doen, onmiddellijk sluiten en omdraaien en laten afkoelen.

9 maand houdbaar, bij openen van een potje een 2 tal weken in de frigo houdbaar, daarom deze tip : maak liever een aantal kleine potjes i.p.v. een paar grote !!

Even anders dan een cranberry confituur voor bij wild. zeer lekker !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten