dinsdag 10 september 2013

Gehaktballen met zelfbereide tomatensaus

Vandaag gaan wij de lekkere bereide tomatensaus (zie 10 augustus) bereiden met gehakt.
Het is een recept van Jamie Oliver, eerste boek die ik lichtjes heb aangepast naar eigen smaak.

Nodig : 500 gram varkens/kalfsgehakt, 1 eierdooier, 1 koffielepel komijnpoeder, 1/2 koffielepel cayennepeper, 2 soeplepels Panka (Japans broodkruim) 1 soeplepel gedroogde basilicum.
1 bol mozarella
Basilicum plantje

Meng het gehakt met 1 eierdooier, de panka, en de kruiden, meng heel goed en maak kleine balletjes. Zet olie of boter op in een pan en bak deze balletjes heel mooi bruin op een klein vuurtje.
Schik de balletjes in een ovenschaal.

Warm de tomatensaus op in de pan van de balletjes (eerst het vet weggieten, aanbaksel mag blijven) en doe er de nodige kruiden bij : peper, zout, beetje nootmuskaat, teentje look, roer goed door elkaar en doe er een 20 tal blaadjes basilicum bij.
Giet de saus over de balletjes, voeg nu de mozarella toe. Tip : koop buffelmozarella, kost een beetje meer, maar de smaak is zoveel meer !! trek de mozarella in stukjes en leg ze over de saus, mooi verdeeld.  Rasp nog een beetje parmezaan erover, niet noodzakelijk als je schaal goed bedekt is met mozarella.

Zet de schaal niet afgedekt in een goed voorverwarmde oven van 200 graden een 20 minuten. En deze heerlijke schotel kan onmiddellijk op tafel gezet worden.
Serveer een gekookte pasta bij of basmatirijst.

Kan op voorhand klaargemaakt worden !




Geen opmerkingen:

Een reactie posten