vrijdag 16 augustus 2013

pasta alla Norma

Eigengemaakte pasta is altijd veel beter dan uit de pakjes.

Voor het maken van pasta heb je nodig :

semola of witte bloem doppia zero, overal verkrijgbaar in supermarkten.

per 100 gram bloem, 1 ei
Alles mengen in de menger, dan uithalen en zeker 10 minuten kneden tot het deeg soepel wordt. Inrollen in krimpfolie en 1/2 uur laten rusten.

Dan de pasta maken met een pastatoestel, overal te koop voor een 60 euro.
Hierbij kan men verschillende pasta's maken.

De pasta na het maken bestrooien met bloem en onder een handdoek laten rusten tot gebruik.

Voordat de pasta en saus gemaakt wordt, snij je de aubergine in lange schijven, leg ze op een groot bord, bestrooi met grof zout, zet een tweede bord erbovenop, en zo verder tot alle aubergines met zout bedekt zijn, op het laatste bord zet je een gewicht. 1 uur laten staan, daarna borstel je het grof zout af en dep je met keukenpapier de aubergines droog.
Tip : gebruik geen fijn zout, die dringt in de aubergine en dan bevat die teveel zout. Grof zout kan je gemakkelijk verwijderen.

De aubergines schijven worden geroosterd op een grill, of gebakken in een pan met olie die heel heet is, opletten voor het spetteren, als ze mooi bruin zijn, laten uitlekken op keukenpapier en dan in kleinere reepjes snijden.

Nu maken wij de saus :
Stoof een fijn gesneden ajuintje, teentje look in een weinig olie, niet bruin laten worden, daar bovenop gieten wij 1 liter "zelfgemaakte tomatensaus" zie recept verder in de blog, goed peper bijdoen, deze saus laten pruttelen op een klein vuurtje.
Als de saus ingedikt is, de aubergines erbijvoegen, goed doorroeren. Een handvol basilicumblaadjes bijvoegen en in saus roeren.
De saus is klaar, nu kan de pasta gekookt worden. heel veel water gebruiken voor zelfgemaakte pasta en die is dan ook veel vlugger klaar, opletten dat ze niet te zacht wordt, pasta moet al dente zijn.


Hou rekening dat zelfgemaakte pasta veel zwaarder is voor het eten dan uit de pakjes, dus porties aanpassen.
Smakelijk !


3 opmerkingen: