vrijdag 16 augustus 2013

Gedroogde tomaatjes

Morgen komt er bezoek en wordt het een Italiaanse avond.

Ik zorg voor de apero hapjes, dus het wordt een anti pasti :
- bordje verschillende soorten salami
- olijfjes
- gedroogde tomaatjes
- gemarineerde scampi
en nog een paar lekkernijen

De gedroogde tomaatjes probeer ik zelf uit :

Roma tomaten zijn daar geschikt voor, dus spoelen, halveren, binnenste uithalen en wat uitdrogen.
Op een schaal leggen op bakpapier met open kant naar boven, bestrooien met weinig cristalisésuiker, met weinig zout, teentje look pletten en erover strooien, wat gedroogde basilicum en ook wat fijn gesneden peterselie.
Deze schaal nu even afdekken met plastiekfolie en een 3 tal uur in koelkast plaatsen.

de oven voorverwarmen op 80 graden, de plastiekfolie wegnemen !!! en de schaal in oven zetten met de deur tegenaan, zo 4 uur laten drogen, regelmatig eens kijken,
als ze half gedroogd zijn kan je ze uithalen of wat verder laten drogen, volgens keuze, de tomaatjes uithalen en in een schaal of bokaal doen, overgieten met olijfolie en binnen de week verbruiken !!


 
 
dit is het resultaat, ze zijn niet volledig gedroogd, maar half gedroogd na 2 tal uurtjes, wil je ze echt heel droog zeker nog 1 à 2 uur bijvoegen.

Ze waren overheerlijk !
 

2 opmerkingen: