maandag 22 april 2013

broodje is gebakken !!

Vandaag na een hele lange periode voor de eerste keer  weer een brood gebakken met een spiksplinternieuwe rode Kitchen Aid. Synergie brood ! en .... het is geslaagd, lekker zacht, met een goede korst, mooi van kleur !!

Hierbij het recept :
500 gram synergiemeel
50 gram wit meel
11 gram gedroogde gist
300 gram lauwwarm water
1 koffielepel zout
2 eetlepels olijfolie

Alles in de kom van de Kitchen Aid doen, de klopper op stand 2 zetten en 10 minuten zachtjes mengen. Indien het deeg te nat is, soeplepel witte bloem bijvoegen. Nu 10 minuten laten rusten. Terug opnieuw mengen, eerst de stand op 2 en dan verder op stand 4, ook terug 10 minuten. De bol deeg uit de kom halen en 20 minuten laten rusten in een andere kom met handdoek afgedekt.
De bol deeg uithalen en kneden, kloppen, plooien, duwen, kneden, in een bol vormen en deze op de plaat leggen, 1.30 uur laten rusten op een warme plaats met een handdoek afgedekt. Na 1.30 uur de plaat in een voorverwarmde oven brengen : oven op 200 graden, 35 minuten laten bakken. Uithalen, even op de onderkant kloppen, is het nog te zacht onderaan terug in de oven brengen. Laten afkoelen, en smakelijk !

2 opmerkingen: